2011. április 17., vasárnap

Ismételt vérvétel

Szerda reggel 8-ra volt időpontunk Alexával a kórházba ismételt vérvételre.
Már előző este elkezdte Lizy fájlalni a fülét, így úgy döntöttünk, hogy nem megy oviba, hanem jön velünk ő is a kórházba. Először is mértek egy súlyt Alexának. Még mindig nem érte el a januári súlyát. 5960g volt. Majd jött a doktornő, végre meg tudtam kérdezni pontosan milyen érték is nem volt jó a múltkor. Mondta hogy a fehér vérsejt szám volt határértékes, és a trombocita szám extrém magas. Most 4 ampulla vért vettek tőle. Néztek májfunkciót, pajzsmirigy működést, vörös- és fehérvérsejteket, trombocitát. Ott kellett várnunk, mondták, hogy meglesz az eredmény még aznap. Atinak addig el kellett mennie a suliba egy fél órára, de vitte magával Lizyt is, hogy nekem könnyebb legyen. Közben Alexa elaludt a babakocsiban. Jött egy főorvosnő, ami elmondta, hogy most 3 napig írnom kell hogy miket eszik, miből hány grammot. Szóval ha én főztem neki, akkor mérni hány grammos volt a krumpli a hús, és egyéb összetevők, ebből hány gramm pép lett, és mennyit evett meg belőle. Jó kis móka volt ezt megcsinálni.
Még egy "feladatot" kaptunk. Mégpedig hogy vizeletet kell begyűjteni tőle, de kispohárba, középsugarasat. Na, aki ezt kitalálta, azzal csináltatnám meg. Egy majd' 9 hónapostól vizeletet venni, úgy hogy a pisi eleje bele ne menjen a pohárkába..... inkább nem részletezem. A mi dokinőnk mondta, hogy vesz le katéterrel, de a főorvos asszony nem engedte. Szóval ezt még jövő hétig valahogy kiviteleznünk kell. 21-én, csütörtökön kell mennünk ismételt súlymérésre.
Közben Atiék s visszaérkeztek, de a véreredmény még nem volt meg. Így mivel már ebéd idő volt, mondta a doktornő, hogy nyugodtan jöjjünk haza, majd ő másnap telefonál.
Másnap délelőtt fel is hívott. A máj és a pajzsmirigy működés tökéletes lett. A véreredménye még messze nem tökéletes, de legalább csökkenni kezdett a trombocita szám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése