2011. január 29., szombat

Dokinál jártunk

Tegnap reggel Lizyt nem vittem óvodába, mégis időben kellett ébredni. Le kellett vinni az orvoshoz megmutatni az nagy anyajegyet a hátán. Elkezdett szőrösödni neki, és erre már a születésekor felhívták a figyelmünket, hogy ha elkezd növekedni, vagy sötétedni, vagy szőrösödni, akkor meg kell mutat orvosnak. Törvényszerű, hogy ilyenkor jóízűen aludnának a csemeték, mikor valahova időpontra oda kell érni. 8-tól 10-ig van rendelés. Mi 8-kor keltünk fel....és azért valljuk be, nem olyan egyszerű két kisgyerekkel összekészülődni úgy, hogy a kisebbet meg kell etetni gyümölcscsel, míg a nagyobbat rá kéne venni, hogy intézze a dolgát a bilibe, és különben is öltözzünk már, mert pizsamában nem lehet menni, és az sem árt, ha az anyukának is jut fél perc ideje legalább megfésülködni. :) De szó ami szó, ELKÉSZÜLTÜNK időben! Azért hogy oda is érjünk, autóval mentünk. Recepción lejelentkeztem. Rendes volt a recepciós, kérdezte, hogy van e óhajunk, hogy melyik dokihoz kerüljünk. Mondom nincs, mert (szerencsére) egyiket se ismerem, mert a kötelező védőnői egészségrendelésen kívül még csak egyszer jártunk orvosnál. Itt nincs külön bőrgyógyász, nem specialistához kerültünk. Itt egy doktornak általánosságban sok mindenhez kell értenie. Szóval a recepciós mondta, hogy akkor ahhoz a dokihoz ad sorszámot, ahol a legkevesebben vannak.
Leültünk a várójában, majd hamarosan ki is lépett az orvos a rendelőből, hogy szám ide vagy oda, látja hogy gyerekekkel vagyunk, mehetünk be máris (ők a neveket, és azt hogy miért megy valaki, azt a recepciótól már emailban meg is kapta). Így mehettünk is be. Elmondtam miért vagyunk, meg is nézte az anyajegyet. Azt mondta nincs vele semmi tennivaló. Ennyi szőr még nem vészes, főleg hogy mellé nem sötétedik, nem nő az anyajegy. Úgy mondta, hogy "Anyuka, ugye maga is úgy gondolja hogy ez a gyerek nem tudna most kb 3 napig nem a hátán feküdni, és nyugton ülni, és nem ugrálni!" Mert azt mondta, hogy le tudná most is szedni, azt mondta szépen eltávolítható, de az varrattal jár, mert csak bőrben ülő, és ahhoz kell ugye a nyugalom, hogy a varrat ne kiszakadjon, hanem gyógyulni tudjon. Így ha a fent már említett dolgok egyike se fog bekövetkezni, hogy nagyobbodna, sötétedne vagy akár vérezne, akkor tini koráig hagyják ott ahol van. Majd akkor kiszedik neki.
Ha már lent voltam, gondoltam megkérdezem, hogy meghallgatná e Szamit is, mert eléggé köhögött a napokban. Természetesen szívesen meghallgatta, és szerencsére azt mondta tiszta a tüdeje. Hamar végeztünk, és jöttünk is haza. Mivel Lizynek már a hét elején be volt ígérve, hogy pizzázni fogunk, így 11-kor átment Atival a pizzériába, és hoztak ebédre.
Hát elvileg a pizza 3-as kódú, és délig lehetne enni, de tuti nem tett jót a diétámnak. Be kellene egy kicsit jobban keményítenem! Oké, hogy júniusig van időm, de nem lesz ez így jó, ha mindig elcsábulok valaminek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése